2018-04 -27 V17

Hejsan alla vårdnadshavare.

Veckan har varit bra trots att Dejan har varit sjuk hela veckan. Vi har hunnit med mycket.

Nu är det slutspurt inför sommarlov!

Förra veckan i klassen så arbetade vi med våren och vad är det som kännetecknar våren. Det blev härliga diskussioner om olika vårtecken och alla visste väldigt mycket redan. Det pratades mycket om flyttfåglar/stannfåglar, myrstackar och om vårblommor.

Vi pratade också om solrosen. Vi lärde oss nya ord som gro, så, planterar, odla. Vi lärde oss om vad blommans olika delar heter och hur de växter (kronblad, stjälk, rot, och blad). Vi bestämde då att vi skulle plantera våra egna solroser. Alla elever fick två frön var och plantera de i mjölkkartonger som vi har samlat på. Varje dag får eleverna ser hur sin eget solros växter fram. Nu i veckan har eleverna mätt hur hög deras solros har blivit

Först såg vi på en film om solrosen hur de växter och följer hela blommans utveckling. Eleverna har skrivit enkla texter om solrosen. I fredags avslutade vi med att alla eleverna tillverkade sin egen solros. Dessa fina solrosor hänger på dörren.

I måndags hade eleverna med sig en valfri bok till klassen. Jag delade in eleverna i olika grupper där de skulle berätta kortfattat om sin bok. Alla tycket det var väldigt roligt och spännande att lyssna på varandra. Vi kommer att göra om samma uppgift igen för det uppskattades verkligen  av eleverna. Jag återkommer om när!

I matamatiken så arbetar vi just nu med att mäta!

Den 2/5 på onsdag ska vi bege oss till Naturhistoriska muséet tillsammans med 1 B.

Vi får en guidetur (Djuret människan).

Alla ska samlas i klassen kl. 07.30. Vi går ner mot tvärbanan kl. 07.45. Matsäck medtages. Vi är tillbaka i skolan ungefär kl. 13.30 .

Jag önskar er alla en trevlig Valborg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s